TikTok heeft een onderzoek uitgevoerd om het belang (en de impact) van content creators op het platform verklaren. We zetten de belangrijkste resultaten op een rijtje.

In plaats van mooie foto’s en een esthetisch geheel, richt TikTok zich veel meer op creativiteit en entertainment. Waar het platform begon met lip-sync en dansvideo’s, zijn er intussen veel meer categorieën en content formats: food, fashion, beauty, interieur en meer. Een ander voordeel van TikTok is dat de app ultra-viral is. Waar je op Instagram een groot bereik moet hebben opgebouwd, geeft TikTok iedereen de kans om binnen no time gezien te worden. Op de For You-pagina, de startpagina van de app, selecteert het algoritme welke video’s aan de gebruiker worden getoond. Noch het aantal volgers, noch of het account eerder goed presterende video’s heeft gehad, zijn van invloed op het algoritme. Op die manier kunnen ook kleine accounts duizenden weergaven behalen. Niet alleen wint de app miljoenen downloads van jongeren — meer dan de helft van de TikTok-gebruikers is jonger dan 25 jaar — ook steeds meer bedrijven stappen over.

Dat is een mooie ontwikkeling voor het platform, dat zich met TikTok for Business specifiek richt op deze groep. De sleutel tot winnen op TikTok is door content af te stemmen op de laatste trends en de stijl van het platform. ‘Maak geen ads, maar TikToks’, benadrukt TikTok zelf. De populaire video-app lanceerde onlangs een onderzoek om bedrijven te helpen om de impact van branded content te vergroten. Interessant is dat het platform in het bijzonder merkcampagnes in relatie met content creators evalueert. Deze influencers collabs op TikTok kunnen namelijk enorm waardevol zijn, blijkt uit de resultaten.

De resultaten

Ten eerste ontdekte TikTok dat branded content in samenwerking met TikTok creators een positieve invloed heeft op merkherkenning, videoweergaven en betrokkenheid. Sterker nog, content die in samenwerking met content creators is gemaakt, wordt langer bekeken. De video’s behaalden 91% hogere weergaven van 6 seconden. Uit de gegevens blijkt dat ook dat branded content gemaakt door influencers veel meer betrokkenheid heeft: het engagement steeg met 83%. Opvallend is dat advertenties die alleen voor TikTok zijn gemaakt (zonder tussenkomst van content creators) niet voldoende zijn om de betrokkenheid te vergroten.

Een ander interessant resultaat: uit TikTok’s onderzoek blijkt dat video’s langer bekeken worden zodra het product in gebruik wordt getoond én de video’s humor bevatten. Met name in de beautybranche zijn gebruikers sneller geneigd om de gesponsorde video tot het einde te bekijken. TikTok adviseert daarom om prioriteit te geven aan komedie en video’s die productgebruik laten zien, aangezien beide effectief zijn om de aandacht te trekken. Toch benadrukt het platform dat dit niet de enige factoren zijn die ervoor zorgen dat de statistieken toenemen. Creativiteit zorgt voor entertainment en plezier op TikTok en creatieve content stimuleert het succes van een bedrijf. Door specifiek content te creëren voor TikTok en samen te werken met TikTok-creators, kunnen merken hun resultaten verbeteren en op wereldwijde schaal groeien.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben de expertise in huis en helpen je graag verder met een influencercampagne op TikTok.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.